Bewoners ontwerpen verblijfsplekken

14-03-2017

Afgelopen jaar is een groot deel van het groen op Anna’s Hoeve ingericht. De berg is zo goed als klaar en kan in het voorjaar uitgroeien tot een groene oase. In het groen hebben we vijf plekken aangewezen als ‘verblijfsplekken’. Samen met bewoners richten we deze in.

De verblijfsplekken kunnen speelplekken worden voor kinderen, of bijvoorbeeld sportplekken of een plek waar volwassenen elkaar ontmoeten. Of natuurlijk een combinatie ervan. Voor vier verblijfsplekken zijn we een ontwerp aan het maken. Dat doen we samen met (toekomstige) bewoners. Op 26 januari en 7 februari hebben we met een groep van circa 16 bewoners voor de plekken schetsen gemaakt. We hebben gesproken over onder meer doelgroepen, materialen, speeltoestellen, fitnessmogelijkheden, ondergronden, de inrichting, bankjes en prullenbakken. Op 25 januari hebben ook kinderen hun wensen en ideeën aan ons gegeven. Onze landschapsarchitect gaat de schetsen uitwerken tot een voorlopig ontwerp. Tijdens een inloopbijeenkomst in mei of juni presenteren we deze ontwerpen.